Na gorące dni lata.
Kiedy potrzebujesz czegoś na szybko, a nie chce się gotować: bo gorąco, bo wakacje, bo nie mam z czego, bo dziś twoja kolej ...
Znamy te wymówki! 😄
Znamy te wymówki! 😄
W tym roku urlop spędzamy "w chałupach" albo na działce, gotujemy 100% warzywne, łatwe, smaczne i zdrowe dania, z tego co wyrosło na tarasie albo w ogródku.
Składniki:
2-3 małe cukinie eko (ok. 500 g)
1 ząbek czosnku
2 łyżki passaty pomidorowej
3-4 łyżki oliwy z oliwek
1 kieliszek dobrego wina
sól morska - do smaku
świeże listki, np. melisy
Przygotowanie:
kilka pomidorków koktajlowych
Przygotowanie:
1. Czosnek poddusić w oliwie.
2. Cukinię umyć, pokroić w kostkę, dorzucić do oliwy z czosnkiem, dodać wody i soli, podlać białym winem, dusić kilka minut.
3. Pod koniec duszenia dodać passatę, wymieszać, przełożyć na talerze.
4. Udekorować świeżymi ziołami i pomidorkami.
Słonecznych wakacji! 😄