Oto łatwy i pyszny przepis specjalnie dla dzieci.
Bo jak głoszą słowa w kultowej komedii S. Barei: "Matko pamiętaj, dziecko to Twój skarb"! 😊 😊 😊
Bułeczki z miodem, truskawkami i mascarpone
Składniki:
4 małe bułeczki (domowego wypieku)
250 g truskawek "z działki" lub ze słoika
2 łyżki miodu leśnego ekologicznego
1 łyżka mielonych migdałów (opcjonalnie)
1 op. twarożku mascarpone /lub innego ulubionego "smarowidełka"
Przygotowanie:
1. Truskawki świeże umyj starannie pod bieżącą wodą, usuń szypułki, przekrój wzdłuż na połówki.
2. Przygotuj sos: miód rozprowadź odrobiną ciepłej (nie gorącej) wody, dodaj migdały, wymieszaj.
3. Bułeczki przekrój, posmaruj twarożkiem, obłóż połówkami truskawek.
4. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 5 min., po wyjęciu jeszcze gorące polej sosem i podawaj.
Moja rada:
Jeśli nie masz truskawek świeżych lub w słoiku, możesz je zastąpić dżemem z truskawek.
Wesołego Dnia Dziecka! 😊 😊 😊